BOOK SERIES

19 YEARS OF PROMOTING SCIENTIFIC AND CULTURAL CREATIVITY!


Because   FOR 19 YEARS WE MAKE THE IMPOSSIBLE POSSIBLE,  we have demonstrated how the quality imposes itself, by carefully selecting the titles, we have shown that we are not afraid to be innovative, supporting the new directions in science, and we have imposed respect for experience in traditional research fields.

Because   FOR 19 YEARS  WE HAVE VISION,  we contributed to the improvement of quality standards in social, scientific and cultural domains, promoting research ethics, scientific collaboration and academic value.

Because   FOR 19 YEARS  WE HAVE BECOME A REFERENCE STANDARD  in the scientific and cultural community, due to the diversity of publishing domains and the impressive number of authors who joined our vision, publishing monographs, treatises, theses, university courses, volumes of short prose, novels and volumes of poetry with LUMEN.

WE,   LUMEN PUBLISHING HOUSE AND OUR AUTHORS,   today offer to you, our readers7 BOOK SERIES, which accumulate titles from the most varied fields of knowledge and art, and which reflect our constant concern to bring to you titles on topical issues, inter- or multi-disciplinary works and quality literature for the mind and spirit.


LAW BOOK SERIES 

Include o selecție de titluri pentru o societate în continuă adaptare la vremuri, la schimbare, la noutate, la tendințele unei evoluții dinamice, într-o eră a globalizării, a organismelor multistatale și a organizațiilor internaționale de integrare. Este una dintre cele mai apreciate colecții ale Editurii LUMEN, întrucât cuprinde titluri din toate domeniile clasice ale dreptului, dar și din domenii în curs de formare, cum este biodreptul, și aduce în atenția cititorilor studii de doctrină, sinteze de jurisprudență, legislație comentată, compendii de teorii și controverse, analize sistemice, expuneri de istoria dreptului etc.

Vezi detalii și catalog editorial

 


COLECȚIA DEZVOLTARE SOCIALĂ

Este o colecție despre evoluție socială, pornind de la mecanismele de schimbare a mentalităților prin dezvoltare individuală și promovare valorică, despre înțelegerea factorilor care influențează fundamental grupurile umane și societatea la nivel macro.  Este colecția care reflectă cel mai fidel viziunea LUMEN despre rolul științei: să conducă spre o societate centrată pe valori, spre o dezvoltare bazată pe etică, spre o recreere și readaptare sănătoasă la nou a mecanismelor sociale, pe toate planurile socialului: politic, administrativ, sociologic, al psihologiei sociale, al comunicării etc.

Vezi detalii și catalog editorial

 


COLECȚIA DIMENSIUNI CULTURALE

Va aduce în bibliotecile dumneavoastră o compilație surprinzătoare și originală de titluri, fiind în același timp o colecție despre valorile trecutului, în care prezentul este un moment ce marchează diferența dintre a ne aminti și a uita, a repudia trecutul sau a-l valorifica, cât și despre viitorul pe care prezentul îl construiește, prin cultură, filosofie, artă, spiritualitate și istorie. Este colecția care creează un portret al spiritului LUMEN, o colecție despre viziune, plus-valoare și unitate în diversitate.

Vezi detalii și catalog editorial

 


COLECȚIA EDUCAȚIE MULTIDIMENSIONA

Există o responsabilitate a științei dincolo de beneficiile imediate pe care le aduce societății, anume aceea de a transmite cunoștințele din generație în generație, și odată cu asta, de a forma caractere și de a inspira înțelepciune. Este o colecție care se pliază pe responsabilitatea pe care și-o asumă LUMEN față de cititorii săi, aceea de a veni în sprijinul tinerelor generații, prin promovarea de lucrări cu caracter didactic-educativ prin care se caută în mod activ metode adaptate la vremuri, adecvate contextului și centrate pe beneficiari.

Vezi detalii și catalog editorial

 


COLECȚIA CONFERENCE PROCEEDINGS

Longevitatea editoriala este o garanţie a calităţii. LUMEN Proceedings şi-a început activitatea în anul 2010. Universalitatea stiintei a impus politica de publicare open access, ca şi deziderat al LUMEN şi al colaboratorilor noştri de a face disponibilă ştiinţa tuturor celor interesaţi. Maturitatea editoriala rezida în tradiţia pe care Editura LUMEN, în colaborare cu Centrul de Conferinţe LUMEN şi Centrul de Cercetări Socio-Umane LUMEN, o are în organizarea de evenimente ştiinţifice de amploare, soldate cu publicarea de proceedinguri indexate în cele mai prestigioase baze de date internaţionale. Etica in publicare este un principiu care caracterizează fundamental activitatea noastră, Editura LUMEN fiind membră a COPE (Committee on Publication Ethics).

Vezi detalii și catalog editorial

 


 

COLECȚIA HANDBOOK OF RESEARCH

Este cea mai noua colecţie a Editurii LUMEN, lansată în anul 2018. În această colecţie veţi regăsi volume care reunesc sinteze, review-uri de literatură, microcercetări, dezbateri teoretice în domenii inovatoare ale ştiinţei, sau teorii emergente, care se remarcă pe plan internaţional ca fiind noi direcţii de analiză şi cercetare faţă de mainstream-ul ştiinţific. Colecţia vizează domeniul ştiinţelor socio-umane şi îşi propune să promoveze, curajos, inovativitatea şi originalitatea în cercetare.

Vezi detalii și catalog editorial

 


COLECȚIA POESIS & BELETRISTICA

Emoție, exaltare artistică, senzații, întregul amalgam al sentimentelor umane așezate în rânduri de poezie și proză, scrise de autorii noștri din suflet, cu suflet…. pentru suflet. Asta vă propune un LUMEN cu imaginație, trăire autentică și spirit liber. Să nu vă fie teamă să visați, să îmbrățișați viața cu trăirile și experiențele ei, să vă bucurați de fiecare clipă și să transformați momentele libere în ore de lectură câștigate alături de cărți.

Vezi detalii și catalog editorial

 


În oferta editorială a Editurii LUMEN sunt incluse și o serie de Cărți în afara colecțiilor, volume care s-au remarcat prin valoarea și interesul pe care îl prezintă pentru cititori, astfel încât Editura LUMEN a dorit să le pună la dispoziția publicului său.

Vezi detalii și catalog editorial