TERMENI SI CONDITII

Relaţionarea cu Editura Stiintifica LUMEN în ceea ce priveşte achiziţionarea de produse şi servicii sunt supuse următorilor termeni şi condiţii. În măsura în care consideraţi că nu puteţi respecta aceste dispoziţii, vă rugăm să specificaţi acest aspect în mod expres la iniţierea unei relaţii comerciale, contractuale sau de altă natură supusă acestor termeni şi condiţii cu Editura Stiintifica LUMEN. Adresa de e-mail la care ne puteţi contacta în vederea aspectelor legate de termeni şi condiţii este editura.lumen@gmail.com.


DEFINITII

Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor vânzărilor de produse și servicii de către Librăriile Hamangiu S.R.L. către Cumpărator, prin intermediul librăriei virtuale/ site www.hamangiu.ro.

Următorii termeni inseamna:

Cumpărător/Client – persoană fizică sau juridică care solicita servicii editoriale sau plaseaza o comanda de carte catre Editura Stiintifica LUMEN.
Vânzător – Asociatia LUMEN, Editura Stiintifica LUMEN.
Produse – orice bun și/sau serviciu editorial prestat de Asociatia LUMEN.
Comandă – solicitarea unui bun sau serviciu de la Editura Stiintifica LUMEN.


RELATIA CONTRACTUALA

Prin lansarea unei comenzi online, pe e-mail sau telefonic, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail). transmiterea unei comenzi inseamn[ ca ati citit și sunteti de acord cu Termenii și condițiile, precum și cu Politica de Confidențialite.

In masura in care comanda dumneavoastra nu poate fi finalizata, indiferent de motiv, va vom contacta la adresa de e-mail furnizata de dumneavoastra. Comanda plasata nu necesita in mod neaparat transmiterea unei confirmari de primire de catre vanzator, dar in masura in care in termen de 7 zile lucratoare nu ati primit comanda sau vreun e-mail din partea Editurii LUMEN, va rugam sa ne contactati pentru a ne asigura ca ati indeplinit toti pasii de plasare a comenzii.

Comenzile sunt supuse regulilor privind contractul incheiat la distanță.

Editura Stiintifica LUMEN poate subcontracta și/ sau cesiona unei terțe părți (curier) servicii ce țin de livrarea comenzii sau onorarea unui anumit serviciu (spre exemplu, o tipografie in vederea tiparirii tirajului).


DREPTURILE SI OBLIGAȚIILE EDITURII LUMEN

Editura Stiintifica LUMEN are obligația de onora Comanda.

Informațiile prezentate pe site-urile Asociatiei LUMEN, au caracter informativ și pot fi modificate de către Asociatia LUMEN. Comunicarea cu Editura Stiintifica LUMEN se va face in scris la adresa de e-mail editura.lumen@gmail.com, precum si prin postarea pe paginile de Facebook ale Asociatiei LUMEN indicate in header-ul si footer-ul site-ului www.edituralumen.ro.

Vor fi excluse sau nu vor fi validate păreri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj licențios, neadecvat. Editura Stiintifica LUMEN are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.


DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE CUMPĂRĂTORULUI /CLIENTULUUI

Clientul are obligația de a analiza cu atenție descrierea și caracteristicile produselor. Pentru orice neclaritati, se va contacta Asociatia LUMEN. Plasarea unei comenzi/serviciu fara a cere lamuriri suplimentare face sa se subînțeleaga că sunteți de acord si ati inteles descrierea acelui produs/serviciu conform celor afisate pe site/pagina de Facebook.

Cumpăratorul are obligația de a furniza informații valide, necesare pentru întocmirea facturii și livrarea comenzii în bune condiții, astfel încât să ajungă la timp și în condiții sigure la Cumpărător.

Cumpărătorul are obligația de a plăti prețul produselor din Comandă.


LIMITELE RASPUNDERII ASOCIATIEI LUMEN SI A EDITURII LUMEN

Editura Stiintifica LUMEN nu poate fi facuta raspunzatoare pentru niciun fel de daune, indiferent de natura acestora, produse în timpul sau ca urmare a utilizarii site-ului și a serviciilor oferite online, ori ca urmare a utilizarii sau imposibilitatii de utilizare a produselor si serviciilor sale.

Asociatia LUMEN nu garantează funcționarea neîntreruptă și lipsita de erori a site-ului și a serverelor, după cum nu este răspunzatoare de riscurile specifice utilizarii site-urilor informatice (viruși, alte elemente sau acțiuni care pot provoca daune specifice Internetului și tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securității informațiilor de catre kackeri).

Forță majoră si necesitatile de actualizare a site-urilor sunt elemente care conduc la indepartarea oricarei forme de raspundere a Asociatiei LUMEN.


OBLIGAȚIILE UTILIZATORULUI/ VIZITATORULUI SITE-ULUI 

Utilizatorilor site-ului le este interzis:

• să incalce legile în vigoare privind contractarea la distanta online, desfasoare activități de tip cracking, hacking sau altele similare, care pun în pericol buna funcționare a site-ului, a serverului, securitatea informațiilor etc.
• să reproduca parti din site sau sa creeze produse derivate obținute prin intermediul site-ului.


RETURNAREA PRODUSELOR/REFUZAREA SERVICIILOR


Pentru vanzarile la distanta sunt aplicabile dispozitiile O.U.G. nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii.

Cumparatorul nu are dreptul sa returneze decat daca aceasta prezinta vreun viciu. Returul se va face la momentul livrarii, prin refuzul de primire al coletului, sau prin expedierea coletului sau a partii din colet care se doreste a fi returnata in termen de maxim 48 de ore de la primire, in caz contrar considerandu-se ca produsele au ajuns la cumparator fara niciun viciu.

Orice contestare a facturii sau a costurilor se va face in termenul de stocare a coletului la curier (7 zile calendaristice de la data ajungerii coletului la curierul din localitatea cumparatorului).

Refuzul nejustificat de a primi un colet va conduce la anularea dreptului clientului de a plasa comenzi ulterioare.

Vanzatorul este obligat la restituirea sumei achitate de catre cumparator, inclusiv costurile livrarii, in cazul returului integral. In cazul returului partial, vanzatorul va restitui clientului doar suma achitata de client pentru produsele returnate. Taxele de transport pentru returul coletul vor fi suportate de catre client;

Comenzile vor fi plasate:

  1. pentru livrari in Romania, prin Libraria Virtuala LUMEN
  2. pentru livrari in afara Romaniei, prin Amazon

Livrarile vor fi facute prin curier.

Comanda minima este de 50 de lei. La pretul comenzii se va adauga contravaloarea taxei de expeditie perceputa de curier.

Pentru comenzile care depasesc 100 lei, contravaloarea taxei de expeditie este inclusa in pret.

Pentru comenzile prin Amazon se vor aplica regulile de expeditie ale Amazon.

Pentru comenzile de carte, produsele vor fi achitate prin plata ramburs la curier.

Pentru celelalte servicii editoriale, plata se va face in unul dintre conturi bancare indicate la sectiunea Modalitati de plata.


UTILIZAREA INFORMAȚIILOR CU CARACTER PERSONAL (GDPR)

Conform cerințelor legislației naționale în vigoare și a Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR nr. 679/2016), Asociatia LUMEN are obligatia de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastra ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este: procesarea și livrarea comenzilor, reclama și informarea prin marketing direct și publicitate, doar în urma consimtământului dumneavoastră. Datele preluate de la Cumpărator/ Client în scopul procesării și expedierii comenzii si trimiterii newslettere-lor vor fi folosite de către Librăriile Hamangiu în limitele „Politicii de confidentialitate”.


PROPRIEATEA INTELECTUALA 

Intregul continut al site-ului, indiferent de natura lui (text, imagini, elemente grafice, software si alte elemente similare), este proprietatea Editurii LUMEN, a Editurii LUMEN si, dupa caz, a altor parti (spre exemplu, autorii fragmentelor din volum publicate pe site).

Folosirea continutului fara acordul Editurii LUMEN al proprietarilor de drept este interzisa si se pedepseste conform legilor in vigoare.